Днес управляващите ни изумиха с поредното си блестящо“ представяне по въпросите

...
Днес управляващите ни изумиха с поредното си блестящо“ представяне по въпросите
Коментари Харесай

Проф. Овчаров скръцна със зъби на депутат от Промяната заради голям гаф за РСМ

" Днес ръководещите ни изумиха с следващото си " ослепително “ представяне по въпросите на родната история. Венко Сабрутев, народен представител от " Продължаваме промяната “ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, разгласи на висок глас по Българска национална телевизия, че северномакедонската страна може да направи значим жест за стопляне на връзките сред двете страни – да върне в България костите на цар Самуил. Същият депутат разгласи гордо, че не е стъпвал в Република Северна Македония. Което, естествено, не му пречи да има мнение по въпроса. " Това декларира в свое мнение, изпратено до медиите известният археолог проф. Николай Овчаров, представен от " 24 часа ".

Ето какво отбелязва още той:

Уважаеми господин Сабрутев, костите на цар Самуил се намират в музея в Солун, Република Гърция, най-малко от времето, когато археологът проф.Николаос Муцопулос ги извади от земята през 60-те години на ХХ в. на дребния остров " Св. Ахил “ в Преспанското езеро. Да ги върнем у нас се борим към този момент няколко десетилетия и с тази идея са се заели с изключение на учени, по този начин и предходни български политици - министри и даже президенти.

Но нали у нас към днешно време всичко в международната история стартира от сегашното ръководство на " Промяната “. Говорителите на тази партия отдавна неглижират историята и я считат за нещо досадно и излишно.

Особено доколкото тя касае щекотливите въпроси към разногласието със Северна Македония!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР